ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο Γιώργος Τσιτσιρίγκος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Μη Βίαιης Επικοινωνίας. Από το 2011 έχει φέρει σε επαφή χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα με αυτή την επικοινωνιακή προσέγγιση μέσα από εκπαιδεύσεις, παρουσιάσεις και διαδικτυακές αναρτήσεις, ενώ έχει μεταφράσει το βασικό βιβλίο του Marshall Rosenberg «Μη Βίαιη Επικοινωνία, Η γλώσσα της καρδιάς» (εκδ. Κοντύλι). Ανάμεσα στα εκπαιδευτικά του ενδιαφέροντά είναι ο συντονισμός διαλόγων, η συλλογική λήψη αποφάσεων και οι εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης συγκρούσεων.
website: nonviolence.gr

Ο Πάνος Πετρίδης είναι ερευνητής κοινωνικής οικολογίας. Από το 2010 συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο BOKU της Βιέννης σε θέματα βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και νησιωτικής αειφορίας. Είναι συντονιστής του διεπιστημονικού ερευνητικού έργου Sustainable Samothraki, που υποστηρίζει μια συμμετοχική διαδικασία μετάβασης για τη Σαμοθράκη προς πιο βιώσιμες κατευθύνσεις, ενώ αποτελεί μέλος του Διεθνούς Επιστημονικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του συλλόγου «Βιώσιμη Σαμοθράκη».
websitewww.researchgate.net/profile/Panos_Petridis2

Ο Άγγελος Βαρβαρούσης είναι καθηγητής εναλλακτικής χωρικής ανάπτυξης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο καθώς και διδάσκων σε ζητήματα αστικού σχεδιασμού στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στο Τίλμπουργκ της Ολλανδίας. Από το 2016 εργάζεται ως επιμελητής στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Από το 2014 συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο BOKU της Βιέννης ως δάσκαλος και ερευνητής κατά τη διάρκεια των θερινών σχολείων που διοργανώνονται στη Σαμοθράκη.
website: https://www.onassis.org/el/people/bio-angelos-varvarousis, https://uab.academia.edu/aggelosvarvarousis

Χρυσόστομος Γαλανός

Ο Χρυσόστομος Γαλανός έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Μ.Α.Ι.Χ με θέμα τη Γεωπληροφορική στη Διαχείριση του Περιβάλλοντος και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης του δεύτερου μεταπτυχιακού του στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με θέμα την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο), στον τομέα της οποίας είναι ακτιβιστής και ερευνητής τα τελευταία δέκα χρόνια. Το 2006 ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία European Village. Ζει και εργάζεται στα Χανιά.