ΛΗΜΝΙΔΙΑ 2021

Τις Κυριακές 27/6 και 4/7 πραγματοποιήθηκαν τα «Λημνίδια 2021», ολοήμερες εκδηλώσεις/φεστιβάλ με δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο πρώην μπαρ Λημνίδι.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλάμβανε δύο εργαστήρια οραματισμού και συμμετοχικού σχεδιασμού ενηλίκων. Το πρωινό εργαστήρι «Σταυροδρόμια του παρόντος, μονοπάτια του μέλλοντος» προσκάλεσε τους συμμετέχοντες με βιωματικό τρόπο να δημιουργήσουν έναν «χάρτη συναισθημάτων» με βάση τη φυσική γεωγραφία του νησιού. Στο απογευματινό εργαστήρι «Αφηγήσεις από το μέλλον της Σαμοθράκης» οραματιστήκαμε και συνδιαμορφώσαμε μελλοντικές προοπτικές για το νησί.

Το πρόγραμμα επίσης περιελάμβανε καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά, τουρνουά παιχνιδιών, φαγητό, μουσική και θερινό κινηματογράφο!

Την δεύτερη Κυριακή στο εργαστήριο «Σαμοθράκη 2041» συζητήσαμε τα έως τώρα αποτελέσματα των συναντήσεων, καθώς και του ερωτηματολογίου για τη ζωή στη Σαμοθράκη, σχεδιάσαμε μελλοντικές εφαρμογές των ιδεών και προτάσεων που έχουν προκύψει, και συνθέσαμε έναν πρώτο οδικό χάρτη συλλογικού οράματος.

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους όσοι συμμετείχαν στις συζητήσεις και όλες τις δράσεις!