ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Την Δευτέρα 12 Απριλίου ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Μη Βίαιης Επικοινωνίας με ανθρώπους που ζουν στο νησί της Σαμοθράκης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε 8 απογευματινές συναντήσεις στην διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις εξερευνήσαμε τους τρόπους να μιλάμε με τους άλλους, να εκφράζουμε όσα μας αρέσουν και όσα δεν μας αρέσουν, να ακούμε έναν άνθρωπο που μας λέει κάτι που τον απασχολεί, πώς να βοηθάμε τον διάλογο μεταξύ ατόμων ή ομάδων και άλλες πτυχές της επικοινωνίας και των σχέσεών μας. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους 10 ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτή την εκπαίδευση για τον χρόνο και την εμπιστοσύνη τους. 

Μαζί τους σκεφτήκαμε ότι θα ήταν όμορφο να δημιουργήσουμε έναν χώρο παιχνιδιού και διαλόγου όπου οι άνθρωποι του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να μοιραστούν καθημερινά πράγματα της ζωής στο νησί και όχι μόνο. 
Έτσι, από τη στιγμή που αρθούν τα μέτρα κατά της πανδημίας, θα διοργανώσουμε συζητήσεις από κοντά.
Καλή αντάμωση!

Online εργαστήρι Μη Βίαιης Επικοινωνίας

Ώρες διεξαγωγής:
Δευτέρες 22/2, 1/3, 8/3, 15/3, 22/3, 29/3, 5/4, 12/4
18.00 – 20.30
Κόστος: Δωρεάν
Εκπαιδευτής: Γιώργος Τσιτσιρίγκος
Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στη διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom.

«Δεν επικοινωνώ με το παιδί μου όπως θα ήθελα. Πολλές φορές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμπεριφέρεται έτσι και, όταν το ρωτάω, δεν μου απαντάει…»

«Ο άντρας μου δεν με ακούει. Όταν πάω να του μιλήσω για το πώς νιώθω, παραμένει βουβός ή αλλάζει θέμα…»

«Η δουλειά τελευταία έχει γίνει ανυπόφορη. Νομίζω ότι δεν επικοινωνούμε πραγματικά καθόλου και η ατμόσφαιρα είναι πολύ βαριά…»

Είναι φορές που η συνύπαρξη και η συνεργασία περιλαμβάνει πολλές δυσκολίες που επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο που βιώνουμε την καθημερινότητα και τη ζωή μας γενικότερα. Συχνά δεν ακουγόμαστε όσο θα θέλαμε ακόμη και σε ό,τι αφορά σημαντικά ζητήματα, ενώ κι εμείς υπάρχουν φορές που δεν εκφραζόμαστε με ακρίβεια ως προς τις αξίες και τις επιθυμίες μας. 

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι μια προσέγγιση που μας βοηθά να επικοινωνήσουμε βαθύτερα με τους άλλους και να δώσουμε στις σχέσεις μας την ποιότητα που θα θέλαμε. Η εφαρμογή της μας βοηθά να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα στις συνεργασίες μας, να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με φίλους και συνεργάτες, να εμβαθύνουμε στη σχέση με τους κοντινούς μας ανθρώπους, καθώς και να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα διαφωνίες και έντονες διαμάχες που συναντούμε στο περιβάλλον μας.

Δημιουργήθηκε από τον αμερικανό ψυχολόγο Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ και χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες από εκπαιδευτικούς, γονείς, ζευγάρια, επιχειρήσεις, φυλακές, ακτιβιστές και πολλούς άλλους σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί, δε, ένα από τα βασικά εργαλεία επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται σε ειρηνευτικές διαδικασίες, διαμεσολαβήσεις και διαδικασίες διαχείρισης συγκρούσεων διεθνώς.

Διαβάστε περισσότερα για τη Μη Βίαιη Επικοινωνία στο nonviolence.gr

Η εκπαίδευση γίνεται διαδικτυακά σε 8 απογευματινές συναντήσεις με:

  • διαδραστικές ασκήσεις
  • εργασία σε ομάδες
  • παιχνίδiα ρόλων
  • ομαδικό μοίρασμα

Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, μέσα στις οποίες θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας και αντιμετώπισης καθημερινών καταστάσεων.

Το εργαστήρι φιλοξενείται στην διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom.

Ώρες διεξαγωγής
Δευτέρα 22/2, 18.00 – 20.30
Δευτέρα 1/3, 18.00 – 20.30
Δευτέρα 8/3, 18.00 – 20.30
Δευτέρα 15/3, 18.00 – 20.30
Δευτέρα 22/3, 18.00 – 20.30
Δευτέρα 29/3, 18.00 – 20.30
Δευτέρα 5/4, 18.00 – 20.30
Δευτέρα 12/4, 18.00 – 20.30

Θα υπάρχουν επαρκή διαλείμματα για  ξεκούραση.

Δίνεται εκπαιδευτικό υλικό και βεβαίωση συμμετοχής πιστοποιημένη από το Center for Nonviolent Communication (CNVC).

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

Συντονιστής: Γιώργος Τσιτσιρίγκος

O Γιώργος Τσιτσιρίγκος συντονίζει εκπαιδεύσεις στη Μη Βίαιη Επικοινωνία εδώ και 9 χρόνια. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Μη Βίαιης Επικοινωνίας από το διεθνές Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (CNVC). Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βασικό βιβλίο του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ «Nonviolent Communication, A language of life», το οποίο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Κοντύλι με τίτλο «Μη Βίαιη Επικοινωνία, Η γλώσσα της καρδιάς».

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε email στο
info@non-violence.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6989419186